Πώς να αποθηκεύσετε σωστά τα ρούχα σας
Συμβουλές για την προστασία ρούχων
Zero Waste Food. Πώς να μην πετάτε τρόφιμα!
Τροφές που μπαίνουν στην κατάψυξη (πριν την ημερομηνία λήξης)
- Γάλα
- Ψωμί
- Σκληριά τυριά
- Σταφύλια, μπανάνες, πιπεριές τσίλι
- Κρέας-Αλλαντικά
- Βούτυρο
- Ωμά χτυπημένα αυγά ή ωμά ασπράδια
- Ζύμες
- Ελαφρώς βρασμένα ζυμαρικά (aldente)
- Ντομάτες φρέσκες ή σάλτσα
- Μαγειρεμένο κρέας-κοτόπουλο
Τροφές που δεν μπαίνουν στην κατάψυξη
- Σάλτσες με βάση το αυγό τύπου μαγιονέζα
- Κέτσαπ
- Μαλακά τυριά
- Λαχανικά και φρούτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό(π.χ αγγούρι-φράουλες )
- Γιαούρτι
- Μυρωδικά με τρυφερά φύλλα
- Βραστά αυγά
- Τυρί κρέμα ή τύπου cottage
Οι μαγειρεμένες τροφές, μπορούν να τοποθετούνται στα ψηλότερα ράφια, όπου η θερμοκρασία είναι σταθερή και όχι τόσο παγωμένη.
Τα αυγά, τα γαλακτοκομικά, τα αλλαντικά, τα υπολείμματα φαγητού, τα κέικ και τα προϊόντα που φέρουν την επισήμανση «Διατηρείται στο ψυγείο μετά το άνοιγμα», αποθηκεύονται στα μεσαία ράφια.
Φρόντιστε να κρατήσετε τα γιαούρτια οικογενειακού μεγέθους ερμητικά κλειστά, για να μην εισχωρήσουν βακτήρια.
Όσο για τα αυγά, το χειμώνα μπορείτε να τα κρατήσετε κάποιες μέρες στον πάγκο της κουζίνας, όμως την άνοιξη και το καλοκαίρι, καλύτερα να τα έχετε μέσα στο ψυγείο.
Αυτό είναι το πιο κρύο σημείο του ψυγείου σας. Εκεί διατηρούνται οι τροφές όσο γίνεται πιο φρέσκιες. Σε αυτό βάζουμε δηλαδή τις ωμές τροφές.
Πριν τα βάλετε στο ψυγείο, τοποθετήστε τα λαχανικά και φρούτα σε HOMEBAGS τροφίμων! Προσοχή μόνο στον διαχωρισμό, γιατί κάποια φρούτα, όπως τα μήλα και τα αχλάδια, επιταχύνουν την ωρίμανση των καρπών που τα περιβάλλουν. Όσο για τα μυρωδικά και τις πράσινες σαλάτες, μην τα βάζετε ποτέ πίσω-πίσω, γιατί μπορεί να παγώσουν και να κολλήσουν.
Σε διαφορετικό συρτάρι μπορείτε να αποθηκεύσετε σε HOMEBAGS τροφίμων, τα νωπά σας κρέατα και θαλασσινά. Με αυτό τον τρόπο, θα αποφεύγετε και το στάξιμο των υγρών τους πάνω σε άλλα τρόφιμα.
Στα ντουλάπια της κουζίνας ή στην ειδική τροφοθήκη που τοποθετείτε όσπρια, ζυμαρικά, ρύζια, κονσέρβες, αλεύρι, ζάχαρη κλπ είναι καλό να μην έχουν τζάμι για να μην έχουν άμεση επαφή με το φως και να βρίσκονται μακριά από εστίες θερμότητας και υγρασίας.
Τα HOMEBAGS τροφίμων μπορούν να διατηρήσουν αναλλοίωτες όλες αυτές τις χύδην τροφές σας, μετά το άνοιγμα της συσκευασίας τους.
Η πόρτα του ψυγείου είναι το πιο ζεστό σημείο του, γι' αυτό αποφύγετε να βάζετε εκεί ευπαθή τρόφιμα όπως γάλα και αυγά.
Μπορείτε όμως να βάλετε νερό, χυμούς, κρασιά, μπύρες, αναψυκτικά, τροφές μακράς διαρκείας, βαζάκια με μαρμελάδες, μουστάρδα, μαγιονέζα, σάλτσα σόγιας και διάφορα άλλα είδη επάλλειψης όπως και το βούτυρο, τα οποία διατηρούνται μια χαρά, ακόμα κι αν ανοίγετε συχνά την πόρτα του ψυγείου.